Snarveier

Rovdyrsaker på nett

Vi har satt opp et søk i vår medieovervåker Retriever for å samle aktuelle saker om rovdyr for deg i dagens nettaviser. På listen nedenfor vil du finne saker relatert til overvåking av de fire store rovdyrene og kongeørn fra norske nettaviser det siste døgnet. Savner du noen saker? Tips oss gjerne på rovdata@rovdata.no

 • Fellingstillatelse gitt på ulv i Gausdal, Øyer og Ringebu kommuner ( 22 May 2018 )
  Fylkesmannen i Oppland: Det ble torsdag 17. mai bekreftet fem lam tatt av ulv nær Svingvoll i Gausdal. Fellingstillatelse ble gitt for en ulv, i området Gausdal, Øyer og Ringebu kommuner vest for E6. Tillatelsen gjelder til og med onsdag 23. mai kl.
 • Rovviltnemnda har fastsatt kvoter for betinget skadefelling i 2018/2019 ( 22 May 2018 )
  Fylkesmannen i Buskerud: Rovviltnemnda i region 2 Sør-Norge har vedtatt kvote for betinget skadefelling av gaupe, jerv, ulv og brunbjørn i 2018/2019. Kvoten er gitt for å forebygge og hindre at disse artene gjør skade på bufe.
 • Nyhetsbrev fredag 18. mai: Oppdater deg på tre minutter ( 22 May 2018 )
  Filter Nyheter: av Filter Nyheter NY EBOLA-FRYKT: Verdens helseorganisasjon (WHO) har krisemøter i dagom utviklingen i Ebola-utbruddet i Den demokratiske republikken Kongo.
 • Hvorfor er det så mye ulv? ( 22 May 2018 )
  Jeger: Aldri i nyere tid er det skutt så mange ulver lovlig i Norge som under lisensjakta sist vinter. Hvorfor er det likevel så mye ulv?
 • Svensk bygd invadert av 13 bjørner ( 20 May 2018 )
  ABC Nyheter: I bygda Los i midtre Sverige har 13 bjørner begynt å tusle rundt i folks hager. Ubehagelig når de blir så nærgående, sier en innbygger.
 • Rekordhøyt antall ulver i Norge, aldri før har så mange blitt skutt ( 19 May 2018 )
  Smaalenenes Avis: Det er aldri før i nyere tid registrert så mange ulver i Norge som i vinter, men det er kun en liten oppgang fra i fjor. Samtidig er det aldri før skutt like mange ulver ved lisensjakt i Norge som i vinter.
 • WWF snublet i egne bein ( 19 May 2018 )
  Nye Meninger: Rettssaken mot staten og dommen den 18. mai har sin bakgrunn i misforståelser og uklarhet som miljøorganisasjonene selv har skapt. Det henger slik sammen: Den 16.
 • 10 år med humler og sommerfugler ( 19 May 2018 )
  NINA: Har du sett en humle i dag? I så fall er det en dronning du har sett, på jakt etter en egnet plass for å etablere bol.
 • Demokratisk seier ( 18 May 2018 )
  Nationen: Staten er frikjent for ulvejakt. Det er som ventet. Den nasjonale forvirringen om våre fellesskandinaviske ulver bør nå opphøre. Oslo tingrett kom til forventet konklusjon i rettssaken om vinterens ulvejakt.
 • Vinterens ulvejakt var ikke ulovlig ( 18 May 2018 )
  Arbeidets Rett: WWF tapte saken mot staten om vinterens ulvejakt. Organisasjonen må betale over 450.000 kroner i sakskostnader, ifølge dommen fra Oslo tingrett.
 • Ulv sett på nasjonaldagen - jakta fortsetter ( 18 May 2018 )
  Eidsvoll Ullensaker Blad: Fylkesmannen i Oslo og Akershus har forlenget skadefellingstillatelsen på én ulv. Tillatelsen gjelder i området Romeriksåsen, og gjelder nå fram til og med fredag 25. mai.
 • Staten vant ulverettsaken ( 18 May 2018 )
  MyNewsdesk: WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. - Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag.
 • WWF tapte ulvesøksmål ( 18 May 2018 )
  Norges Skogeierforbund: WWF tapte søksmålet mot staten i ulvesaken som gikk for Oslo tingrett fra 24. til 27. april. access_time Ulv (Foto: Colourbox.) WWF tapte søksmålet mot staten i ulvesaken som gikk for Oslo tingrett fra 24. til 27. april.
 • Staten vann rettssaka om ulvejakta ( 18 May 2018 )
  Firda Tidend: Oslo tingrett meiner at vedtaka om lisensjakt som Klima- og miljødepartementet gjorde i desember, oppfyller vilkåra i naturmangfaldlova.
 • Staten vann rettssaka om ulvejakta ( 18 May 2018 )
  Fjordabladet: WWF tapte saka mot staten om ulvejakta i vinter. Organisasjonen må betale over 450.000 kroner i sakskostnader.
 • Etter dommen ( 18 May 2018 )
  Nye Meninger: Som ventet fikk ikke WWF medhold i at norsk ulveforvaltning er i strid med Grunnloven, Naturmangfoldloven og Bernkonvensjonen. For så vidt kan en si at WWF har tapt. Men hvem har vunnet?
 • Staten vant rettssaken om ulvejakta ( 18 May 2018 )
  Nettavisen: WWF tapte saken mot staten om vinterens ulvejakt. Organisasjonen må betale over 450.000 kroner i sakskostnader.
 • Verdens naturfond (WWF) tapte sak mot staten: - Vi er skuffet ( 18 May 2018 )
  VG Nett: Oslo tingrett vedtok fredag at Verdens naturfond WWF ikke får medhold i sin sak mot Klima- og miljødepartementet om lisensjakten på ulv. WWF dømmes samtidig til å betale over 450.000 kroner i sakskostnader.
 • WWF tapte mot staten i ulve-striden ( 18 May 2018 )
  Dagbladet: Må dekke over 450 000 kroner i sakskostnader. WWF gikk i fjor til søksmål mot staten ved klima og miljøverndepartementet. De mener den norske ulvejakta er i strid med både Grunnloven, naturmangfoldloven og Bernkonvensjonen.
 • WWF fikk ikke medhold i ulvesaken ( 18 May 2018 )
  P4: Dommen er klar. MYE DEBATT: Ulvejakten har skapt mye debatt. Her demonstranter for verning av Ulv utenfor Oslo Tinghus under rettssaken mellom WWF og staten.
Binne med tre unger
Jervetispe med to unger
Sjeldent jervebesøk i Østfold
Gaupemor med unger
Ulvevalper i Østmarka 2013
Nye bilder av ulvene i Østmarka