Snarveier

Rovdyrsaker på nett

Vi har satt opp et søk i vår medieovervåker Retriever for å samle aktuelle saker om rovdyr for deg i dagens nettaviser. På listen nedenfor vil du finne saker relatert til overvåking av de fire store rovdyrene og kongeørn fra norske nettaviser det siste døgnet. Savner du noen saker? Tips oss gjerne på rovdata@rovdata.no

 • Bjørnejakta over for denne gang ( 16 Jul 2018 )
  Nye Troms: BARDU: Ingen sauer er tatt av bjørnen på rundt ni dager, og jaktlaget har ikke sett snurten av slagbjørnen. Fellingstillatelsen gikk ut lørdag. Det har heller ikke vært tap av sau siden forrige fredag.
 • Forlenger skadefellingstillatelsen på ulven ( 16 Jul 2018 )
  Hadeland: Skadefellingstillatelsen på ulv er forlenget fram til 20. juli klokken 12.00 i Lunner, Jevnaker, Gran, Ringerike og Hole.
 • Gaupe drepte lam i Nord-Fron ( 16 Jul 2018 )
  Gudbrandsdølen Dagningen: Sommerens første gaupeskade ble påvist i Øldalen i Nord-Fron sist helg. OTTA: - Det var en fersk skade, og ingen tvil om at lammet var tatt av gaupe, opplyser Ole Knut Steinset i Statens naturoppsyn.
 • Kunnskapsmangel eller viljemangel? ( 16 Jul 2018 )
  Arbeidets Rett: Ja dette spørsmålet melder seg etter dei store ulveangrepa; 2016 i Rendalen, 2017 på Hadeland, og no 2018 i Nord-Østerdalen.
 • Skadefelling av ulv i Nord-Østerdal ( 15 Jul 2018 )
  Nea Radio: Klima- og miljødepartementet gir 500.000 kroner ekstra til å dekke utgiftene til skadefelling av ulv i Nord-Østerdal. Pengene tildeles gjennom Fylkesmannen i Hedmark.
 • To veker har gått etter at sauene vart drepne - men ingen har sett fleire spor etter ulven ( 15 Jul 2018 )
  NRK Sogn og Fjordane: Statens naturoppsyn kan ikkje utelukke at sauene i Naustdal er drepne av hund, men dei er framleis rimeleg sikre på at det er ulv som har vore på ferde. - Vi har ingen grunn til å tvile enno.
 • Se de unike bildene av den utrydningstruede fjellreven ( 15 Jul 2018 )
  Saltenposten: Fire fjellrev-valper som ble drept av jerv i fjor, utgjør nå ei unik utstilling på Nasjonalparksenteret.
 • Slagbjørnens herjinger i indre Troms ( 14 Jul 2018 )
  iTromsø: Via mediene får vi kjennskap til at en slagbjørn herjer og dreper et stort antall sauer og lam i indre Troms.
 • Ingen sau tatt siste uken ( 14 Jul 2018 )
  NRK Troms: Over en uke er gått siden bjørnen i Bardu sist tok noen sau. I dag går den utvidete fellingstillatelsen ut.
 • Elvestuen gir mer penger til felling av ulv ( 14 Jul 2018 )
  Avisen Agder: Klima- og miljødepartementet gir 500.000 kroner ekstra til å dekke utgiftene til skadefelling av ulv i Nord-Østerdal. Over 200 sauer er drept ulv hittil i år.
 • Mer penger til felling av ulv ( 14 Jul 2018 )
  NRK: Fylkesmannen i Hedmark får 500.000 kroner ekstra til å dekke utgiftene til skadefelling av ulv i Nord-Østerdal, opplyser Klima- og miljødepartementet.
 • "Jeg forstår det er vanskelig for bøndene som rammes" ( 13 Jul 2018 )
  Nationen: En bærekraftig ulveforvaltning er i samsvar med Stortingets vedtak. Det er bred enighet om at vi skal ha ulv i Norge. En konsekvens av dette er at noen bønder opplever tap av beitedyr. Jeg forstår at dette er vanskelig for dem som rammes.
 • - Skal vi ha rovdyr, så må staten betale for dem ( 13 Jul 2018 )
  Fosna-Folket: Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) mener alle midler må tas i bruk for å felle bjørnen som har drept over 20 sauer på Fosen den siste tida. - Jeg er her for å prate med dem som er berørt av denne tragedien.
 • Utvidet fellingstillatelse ( 13 Jul 2018 )
  NRK Troms: Fylkesmannen i Troms har fredag rådført seg med jegerne i Bardu, og har nå utvidet fellingstillatelsen på bjørnen som i sommer har drept rundt 60 sau. Fellingstillatelsen er utvidet til og med lørdag.
 • Mer penger til skadefelling av ulv i Nord-Østerdal ( 13 Jul 2018 )
  Klima- og miljødepartementet: Klima- og miljødepartementet gir 500.000 kroner ekstra til å dekke utgiftene til skadefelling av ulv i Nord-Østerdal. Pengene tildeles gjennom Fylkesmannen i Hedmark.
 • Bjørn har revet sau også i Tydal ( 13 Jul 2018 )
  Selbyggen: Ola Morten Græsli har funnet tre av sine sauer revet av bjørn i Hyllingenområdet. Onsdag ble det funnet tre sauer ved Hyllingen.
 • Jakten på slagbjørnen ( 13 Jul 2018 )
  Nordnorsk debatt: i Bardu har så langt vært forgjeves. Bønder som har mistet dyr etter bjørnens herjinger, retter nå skarp kritikk mot myndighetene. Statens Naturoppsyn (SNO) reagerte for svakt og for seint, mener sauebøndene.
 • Byråkratiet og miljø- eliten overkjører folket ( 13 Jul 2018 )
  Hamar Arbeiderblad: MAKT: Miljøeliten i byråkratiet og regjeringspartiene tilraner seg stadig mer makt i Norge.
 • Gir Elvestuen ett år ( 13 Jul 2018 )
  Nationen: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen har den kommende fellingssesongen på seg for å kutte ulvebestanden til 4-6 ynglinger, sier Morten Ørsal Johansen (Frp).
 • I hvilken virkelighet lever du, Elvestuen? ( 12 Jul 2018 )
  Nationen: Folket i Nord-Østerdalen hadde forventet noe mer fra statsråden enn formuleringer som «jeg er her for å lytte» og «jeg tar med meg innspillene», skriver Sandra Borch.
Binne med tre unger
Jervetispe med to unger
Sjeldent jervebesøk i Østfold
Gaupemor med unger
Ulvevalper i Østmarka 2013
Nye bilder av ulvene i Østmarka