Snarveier

Rovdyrsaker på nett

Vi har satt opp et søk i vår medieovervåker Retriever for å samle aktuelle saker om rovdyr for deg i dagens nettaviser. På listen nedenfor vil du finne saker relatert til overvåking av de fire store rovdyrene og kongeørn fra norske nettaviser det siste døgnet. Savner du noen saker? Tips oss gjerne på rovdata@rovdata.no

 • Jerven ut av Forollhogna: - Vi har prioritert beitekulturen ( 13 Nov 2018 )
  Arbeidets Rett: Rovviltnemndleder Gunnar Alstad i Midt-Norge mener de har prioritert beitekulturen når de har tatt ut Forollhogna som jerveområde. Jerveyngling eller ikke på nordsida av Forollhogna har vært et hett tema i mange år.
 • Kjent bjørnejeger til Hommelstø denne uken ( 12 Nov 2018 )
  Brønnøysunds Avis: Foredraget om Ol-Tomså gikk for fulle hus i Brønnøysund og i Hommelstø i uke 44. Denne uken kommer en ny bjørnejeger til distriktet, nemlig Herman Sotkajärvi.
 • Er iveren etter å skyte ulv sterkere enn kjønnsdriften? ( 12 Nov 2018 )
  Moss Avis: 30de oktober skriver Moss Avis om jegere som ruster seg seg til kamp mot ulv. Fire av fem av medlemmene i rovviltnmend region fire liker ikke ulv, og har bestemt at de fire ulvene i Hobøl-reviret ikke skal ha livets rett!
 • Ulvebestandens opprinnelse skal utredes av NTNU Vitenskapsmuseet ( 12 Nov 2018 )
  Miljødirektoratet: Etter en bred og åpen anbudsprosess er oppdraget med å gjennomføre en genetisk utredning av ulvebestanden gitt til Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet, Vitenskapsmuseet (NTNU).
 • Fleire steifdyr av ulv uroar oss ( 12 Nov 2018 )
  Gudbrandsdølen Dagningen: Rovviltnemnda er glade for at tapstala for sau tapt på beite er mindre i 2018 enn på mange år. Dette gjeld spesielt for jerv og gaupe, sjølv om det er for store tap til jerv i nokre område av Oppland.
 • Sendte SMS om hvordan siktet burde forklare seg. Tjenestefeil, mener Høyesterett ( 12 Nov 2018 )
  Politiforum: Politiførstebetjent ble bøtelagt med 15.000 kroner for grovt å ha brutt sin tjenesteplikt.
 • Tale ved overrekkelse av Spengler-prisen den 19. oktober 2018 ( 10 Nov 2018 )
  Document.no: Michel Houellebecq under et arrangement ved den internasjonale litteraturfestivalen i Köln den 19. januar 2015. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters / Scanpix.
 • Nedgang i sauetap ( 10 Nov 2018 )
  NRK Hedmark og Oppland: Antall sauer tatt av rovdyr i Oppland er det laveste på 23 år. Det viser oversikten over søknader om erstatning som Fylkesmannen i Oppland har fått. Det er søkt om erstatning av 4699 sauer og lam.
 • Ber om erstatning for 4700 sauer som er tatt av rovdyr ( 09 Nov 2018 )
  Oppland Arbeiderblad: Det totale tapsomfanget av sau som er søkt erstattet som tap til rovvilt er i 2018 4699 sau/lam. Dette er noe nedgang siden i fjor.
 • Åpner likevel for jervjakt ( 08 Nov 2018 )
  Jeger: Rovviltnemnda i Midt-Norge vedtok på sitt siste møte at det likevel skal tillates jakt på én jerv i Sunndalsfjella (unntatt øvre Sunndal) og Reinheimen. Rovviltnemnda vedtok kvote for lisensfelling av jerv allerede i sitt møte 24. mai.
 • Statsråd Hoksrød møtte bønder i Indre Østfold ( 08 Nov 2018 )
  Norges Bondelag: Presisjonslandbruk, klimasmarte løsninger, fylkets verdiskaping og rovdyrpolitikk sto på dagsordenen da Østfold Bondelag i dag tok imot landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han besøkte Indre Østfold,
 • Søker erstatning etter tap av sau ( 08 Nov 2018 )
  NRK Østfold: Sju saueeiere i Østfold søker erstatning etter rovdyrangrep fra ulv og gaupe. Totalt er 56 sauer drept. Det er en nedgang sammenlignet med i fjor da det ble søkt om erstatning for tap av 79 dyr, skriver Smaalenenes Avis.
 • Elvestuens hete potet ( 07 Nov 2018 )
  Nationen: Hvis Ola Elvestuen sier nei til jakt i ulvesonen, bryter han rovviltforliket så det synger. Det kan sette naturmangfoldloven i spill. Det er ulvejakt igjen. Uttak av store rovdyr ledsages ikke bare av krigens retorikk.
 • Elghunden - vår jaktkamerat i 10.000 år ( 07 Nov 2018 )
  Jakt & Fiske: En gang i tiden betydde jaktlykke mer enn status, og en god jakthund kunne bety forskjellen på liv og død for familien. Vi har nøstet i elghundens historie, fra steinalderen og fram til vår tid.
 • Villsvin - en overhengende trussel ( 07 Nov 2018 )
  Animalia: Uten effektive tiltak vil villsvinpopulasjonen her i landet doble seg hvert tredje år framover og etter hvert komme opp i mer enn 40 000 dyr.
 • Advarer miljøministeren mot å stanse ulvejakta ( 07 Nov 2018 )
  Norges Bondelag: Stortingspanelet under beiteseminaret: Fra venstre Gisle Meninger Saudland (FrP), Terje Lien Aasland (Arbeiderpartiet) og Sandra Borch (Sp) Foto: Per Fossheim Både FrP,
 • Åpner likevel for jervjakt ( 06 Nov 2018 )
  Tidens Krav: Rovviltnemnda i Midt-Norge vedtok på sitt siste møte at det likevel skal tillates jakt på én jerv i Sunndalsfjella (unntatt øvre Sunndal) og Reinheimen. Rovviltnemnda vedtok kvote for lisensfelling av jerv allerede i sitt møte 24. mai.
 • Frp villig til oppvaskmøte med Elvestuen ( 06 Nov 2018 )
  Bondebladet: Skulle Elvestuen i høst/vinter si nei til lisensfelling inne i ulvesonen, vil Frp ta grep. Det understreket Frps stortingsrepresentant Gisle Saudland under en rovviltdebatt i Oslo tirsdag.
 • Naturvin ( 06 Nov 2018 )
  Harvest: Nakenhet! Alkohol! Miljøvern! What's there not to like? Tja. Eimen av promp, kanskje? Fra venstre: Dinavolino. Sisto NA 2013. Suertes del Marqués 7 Fuentes vino. Leiner Handwerk Riesling Trocken 2015. COS Pithos Rosso 2014.
 • - Det er skummel lesning ( 06 Nov 2018 )
  Norges Bondelag: Styremedlem og talsperson for rovviltsaker i Norges Bondelag, Einar Frogner, reagerer sterkt på at bønder som opplever store tap til ulv i beiteprioriterte områder ikke likebehandles av myndighetene.
Binne med tre unger
Jervetispe med to unger
Sjeldent jervebesøk i Østfold
Gaupemor med unger
Ulvevalper i Østmarka 2013
Nye bilder av ulvene i Østmarka