Snarveier

Rovdyrsaker på nett

Vi har satt opp et søk i vår medieovervåker Retriever for å samle aktuelle saker om rovdyr for deg i dagens nettaviser. På listen nedenfor vil du finne saker relatert til overvåking av de fire store rovdyrene og kongeørn fra norske nettaviser det siste døgnet. Savner du noen saker? Tips oss gjerne på rovdata@rovdata.no

 • Unikt bestillingsverk fra Ulver ( 21 Sep 2018 )
  Musikknyheter: Fremføres i Skur 13 - et massivt industrielt lokale på Tjuvholmen i Oslo Foto: Christian Tunge Sammen med de skandinaviske eksperimentelle artistene Accr?scere, Damien Dubrovnik og The Empire Line,
 • Død ulvevalp funnet i Østmarka ( 21 Sep 2018 )
  Dagbladet: Politiet har opprettet sak og valpen er sendt til obduksjon. På kvelden mandag denne uka fant en turgåer en død ulvevalp i skogen i Østmarka, i Enebakk kommune. Turgåeren meldte ifra til Statens naturoppsyn (SNO), som igjen varslet politiet.
 • Kva kan du om dyra? ( 21 Sep 2018 )
  Framtidajunior.no: Start quiz Resultat: Vurdering: Image-text: Brunbjørnen er det største rovdyret på det norske fastlandet. Bjørnen et mykje bær for å gjere seg klar, før han går i hi. (Foto: Per Harald Olsen/NTNU/Flickr)
 • Lisensfelling på bjørn, jerv og ulv 2018/19 ( 21 Sep 2018 )
  Valdres: Det er åpnet for lisensfelling på jerv, bjørn og ulv i Oppland for 2018/19. Her finner du en oversikt over kvotevedtakene. Jegere må til enhver tid holde seg oppdatert på gjenværende kvote på telefon 901 54 084.
 • Forteller om menneskers forhold til rovdyra ( 21 Sep 2018 )
  Vesterålen Online: Lørdag åpner Museum Nord - Sortland Museum utstillinga «Historien om mennesket og rovdyra» Det er forskningsleder i Museum Nord, Morten Halvorsen, som har laget utstillingen.
 • Vi krever at Erna tar grep i rovdyrpolitikken ( 20 Sep 2018 )
  Hamar Arbeiderblad: Rovdyr: Etter en ny sommer med store tap av beitedyr til rovdyr fortviler bønder og lokalbefolkning i de rovdyrutsatte områdene. 169 ordførere har i felles opprop gitt klart uttrykk for at rovviltforvaltningen må endres.
 • Både jerv, bjørn og ulv kan felles i Oppland - se kvotene her ( 20 Sep 2018 )
  Gudbrandsdølen Dagningen: Det er åpnet for lisensfelling på jerv, bjørn og ulv i Oppland for 2018/2019, opplyser Fylkesmannen i Oppland. Åtte jerver, med maksimalt tre hunndyr, kan felles i perioden 10. september - 15. februar.
 • Bjørn har trolig tatt kvige på Himsjø ( 19 Sep 2018 )
  Eikernytt: Oppdatert 20.09 kl. 21.25) Det er med all sannsynlighet en brunbjørn som har drept en kvige ved Himsjø i slutten av august. En jeger sto 80 meter fra bjørnen 10. september. - Jeg fikk den store skjelven, sier han til Eikernytt.no.
 • 82 kilos hannbjørn skutt ( 19 Sep 2018 )
  VG Nett: En jeger skjøt onsdag sin første bjørn i Våler i Hedmark. Av årets kvote i fylket er to av tre bjørner felt. - Dette var en lisensfelling og skjedde uten dramatikk.
 • Bjørn skoten i Hedmark ( 19 Sep 2018 )
  Sunnmøringen: Ein hannbjørn på 82 kilo vart onsdag felt i Våler i Hedmark. Bjørnen vart felt på Våler vestside. Fylkesmannen fekk melding om fellinga ved 12-tida onsdag, skriv Østlendingen.
 • Bjørn skutt i Hedmark ( 19 Sep 2018 )
  Landbruk 24: En hannbjørn på 82 kilo ble onsdag felt i Våler i Hedmark. Bjørnen ble felt på Våler vestside. Fylkesmannen ble varslet ved 12-tiden onsdag, melder Østlendingen. Dermed er to av tre bjørner felt fra årets lisensjaktkvote i Hedmark.
 • Flere med på Sp-invitt om å se på roviltforliket ( 19 Sep 2018 )
  Bondebladet: Sp inviterte tirsdag de andre partiene på Stortinget til en evaluering av rovviltforliket. Høyre- og Frp-politikere vender tommelen opp. Sps Marit Arnstad var blant politikerne som deltok på et stort ulveseminar i Elverum tirsdag kveld.
 • Fylkesleder i Nordland Ståle Nordmo tar opp tema rovdyr ( 19 Sep 2018 )
  Norges Bondelag: Glem ikke de mange utfordringer som rovvilt gir i Nordland - vi må ikke komme i skyggen av ulven på Østlandet og bjørnen i Trøndelag og Troms.
 • Ikke jakt på jerv, heller? ( 19 Sep 2018 )
  Hamar Arbeiderblad: Klima- og miljødepartementet opprettholder sin utrolige arroganse innenfor rovviltforvaltningen i Hedmark.
 • Krever jakt i ulvesonen ( 19 Sep 2018 )
  Skog: Redaksjonen Skog Krever jakt i ulvesonen Til tross for at Klima- og miljøminister Ola Elvestuen hadde meldt avbud, trakk ulveseminaret på Elverum fullt hus.
 • 101 jerver kan felles i lisensjakta ( 19 Sep 2018 )
  Miljødirektoratet: Mandag 10. september startet perioden for lisensfelling av jerv som varer fram til 15 februar. Klima- og miljødepartementet og de regionale rovviltnemdene har i år åpnet for felling av til sammen 101 jerver.
 • Forsøk skadefelling avslutta ( 19 Sep 2018 )
  NRK Hedmark og Oppland: Arbeidet med å ta skadeulven i Nord-Østerdal er over, uten at de klarte å felle det siste dyret de hadde fellingstillatelse på, skriver Østlendingen. Før i sommer ble det felt to ulver.
 • Presset på for uttak i ulvesona ( 18 Sep 2018 )
  Norges Bondelag: Det var fullt hus, og vel så det, under Naturbruksalliansens ulveseminar på Elverum. Lokalet på Norsk Skogmuseum er egentlig beregnet for 230 personer. 300 personer var innenfor dørene tirsdag kveld. Alle foto:Guro Breck.
 • Død ulvekvalp funnen i Østmarka ( 18 Sep 2018 )
  Fjordabladet: Ein turgåar fann måndag ein død ulvekvalp som truleg høyrde til ungekullet i Østmarka-reviret. Funnet er meldt til Naturoppsynet, og politiet har oppretta sak.
 • Død ulvevalp funnet i Østmarka ( 18 Sep 2018 )
  Miljødirektoratet: Mandag 17. september fikk Statens naturoppsyn melding om funn av en død ulvevalp i Østmarka. En turgåer meldte funnet til Statens naturoppsyn (SNO) mandag kveld. Valpen ble funnet sør-vest i ulvereviret Østmarka, i Akershus.
Binne med tre unger
Jervetispe med to unger
Sjeldent jervebesøk i Østfold
Gaupemor med unger
Ulvevalper i Østmarka 2013
Nye bilder av ulvene i Østmarka