Snarveier

Rovdyrsaker på nett

Vi har satt opp et søk i vår medieovervåker Retriever for å samle aktuelle saker om rovdyr for deg i dagens nettaviser. På listen nedenfor vil du finne saker relatert til overvåking av de fire store rovdyrene og kongeørn fra norske nettaviser det siste døgnet. Savner du noen saker? Tips oss gjerne på rovdata@rovdata.no

 • 31 gauper felt så langt i jakta ( 15 Feb 2019 )
  Nationen: Totalkvoten for årets kvotejakt på gaupe i er 55 dyr. Over halvparten er allerede felt.
 • 31 gauper felt så langt ( 15 Feb 2019 )
  Driva: I region 6 Trøndelag og Møre og Romsdal er det hittil felt 14 gauper.
 • WWF forsvarer folkestyret ( 15 Feb 2019 )
  Gudbrandsdølen Dagningen: Med en firedel av alle nemndsmedlemmene og fem av åtte ledere, er Sp klart overrepresentert i de nasjonale rovviltnemndene. Partiet representerer imidlertid ikke folk flest i ulvespørsmålet.
 • Slutt på årets lisensjakt på jerv ( 14 Feb 2019 )
  Gudbrandsdølen Dagningen: Fredag 15. februar er siste dagen i årets lisensjakt på jerv. Bare fire av kvoten på åtte dyr var felt på formiddagen torsdag.
 • Eksegese av et rovdyrpolitisk skriftsted, Del II - eller hvordan begrepsforvirring kaster ( 13 Feb 2019 )
  Nye Meninger: Vi gjorde i det foregående rede for bakgrunnen for Galianos brev til Lier Hansen: At det var en bekreftelse av at Norge hadde oppfylt sine forpliktelser etter Bernkonvensjonen når det gjaldt forvaltningen av gaupe og at Stiftelsen Bellonas klage
 • - Plystrer du på bikkja di og det kommer en ulv, da skyter du! ( 13 Feb 2019 )
  TV2: Den rovdyrkritiske foreningen «Naturen for alle» mener ulveskytteren i Trysil er utsatt for justismord.
 • Helleland og ulven ( 12 Feb 2019 )
  Nationen: Søndag 10. februar var stortingsmann og høyrepolitiker Trond Helleland på TV og skrøt av at det «nå skytes flere ulver enn under den rødgrønne regjeringa». Det samme har vært framhevet fra ministerhold tidligere i vinter.
 • Eksegese av et rovdyrpolitisk skriftsted - eller hva en klage til Bernkonvensjonen kan før ( 12 Feb 2019 )
  Nye Meninger: Norsk rovviltforvaltning har sine hellige skrifter. Bernkonvensjonen kan i så måte sammenlignes med bøkene fra Det gamle testamente.
 • Jervjakt i Rennebu ( 12 Feb 2019 )
  NRK Trøndelag: I går ble det felt enda en jerv i Rennebu. Rovviltnemnda gir lisensjegere lov til å felle to til før jakta er over fredag. Det skriver nettstedet opp.no.
 • Ulvebevis vart kasta i saka om den russiske ulven i Trysil ( 12 Feb 2019 )
  Nationen: Ulvehovudet til den skotne Trysil-ulven vart destruert ved ein feil.
 • Tabbe gjorde at viktig ulvebevis ble kastet ( 12 Feb 2019 )
  TV2: Veterinærinstituttet tar ansvaret og beklager tabben. - Undersøkelser av hodeskallen kunne gitt grunnlag for å fastslå om ulven som ble skutt i Trysil var fra den fredede skandinaviske bestanden, eller en ulv som har levd i fangenskap.
 • Venstre vil sikre levedyktige bestander av de fem store rovviltartene ( 11 Feb 2019 )
  Tønsbergs Blad: Med overskriften «er det for mange gauper i Vestfold», spør Anne Rachlew i tb.no 18. januar Vestfold Venstre om hva som er partiets syn på kvotefelling av gaupe i vår rovviltregion 2 (Aust-Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold).
 • Venstre for hele landet ( 11 Feb 2019 )
  Hamar Arbeiderblad: I lederartikkelen 11. februar framsetter HAs redaktør en rekke udokumenterte påstander om Venstre.
 • Da miljøbyråkratene festet grepet ( 11 Feb 2019 )
  Nye Meninger: Kapitlet Mål, tiltak og verkemiddel i den andre rovviltmeldinga (St.meld. nr 35) fra 1996 innledes slik: «Regjeringa vil halde fast ved dei mål som er nedfelt i St.meld. nr 27 (1991-92).
 • Ny bildebok frå Anna R. Folkestad ( 11 Feb 2019 )
  MyNewsdesk: Varmt om vennskap i fargerik forteljing Ulla og flokken leikar gøymsel. Ulla er kjempegod til å gøyme seg, men dei andre er ikkje noko flinke til å leite etter henne. Plutseleg er flokken borte, og Ulla må finne dei att.
 • Mener drept Trysil-ulv var utsatt fra dyrepark ( 11 Feb 2019 )
  Nationen: En 46-åring, som ble dømt og har sonet straffen for ulvedrap, krever nå gjenopptakelse fordi ulven ikke var en naturlig del av den skandinaviske ulvestammen, melder TV 2.
 • WWF og rovviltnemndene ( 11 Feb 2019 )
  Gudbrandsdølen Dagningen: WWF blir i lørdagens GD beskyldt for å angripe folkestyret. Hvem er folkestyret i rovviltnemndene? Representer de det flertallet av folket de bør representere? Svaret er klingende nei.
 • Hevder drept Trysil-ulv var satt ut fra dyrepark ( 11 Feb 2019 )
  TV2: 46-åringen ble dømt og har sonet straffen for ulvedrap. Nå krever han gjenopptakelse fordi ulven ikke var en naturlig del av den skandinaviske ulvestammen.
 • La nemndene leve ( 10 Feb 2019 )
  Nationen: Rovviltnemndene jobber for å nå nasjonale kompromisser gjennom regionalt folkestyre og lokale interesser. Det bør de få fortsette med.
 • Ikke lat som om de er beskyttet ( 10 Feb 2019 )
  Nye Meninger: Det virker som om norske myndigheter spekulerer i at Bernkonvensjonen «mangler tenner».
Binne med tre unger
Jervetispe med to unger
Sjeldent jervebesøk i Østfold
Gaupemor med unger
Ulvevalper i Østmarka 2013
Nye bilder av ulvene i Østmarka